torsdag 3 mars 2016

Inte så jättesexig statistisk kurva

Vallentunas demografi: smal midja i åldrarna 16-25, men enorm barm i åldrarna 30-65, som kommer resultera i en mycket fet haka och enorm tjockskalle om, låt säga, 15 år. 16-25 åringarna kommer dock fortsätta att lysa med sin frånvaro. Trist!
     Varför vill just Vallentuna ha en så smal midja? Skev kroppsuppfattning?
Nej, krasst fortsätter man satsa på höginkomsttagare och bilåkande. I den bostadsinfarkt som pågår, lämnas Vallentunas unga patienter till sina öden och tvingas dessutom lyssna på moralkakor om att de ska skämmas. Senast från Centern: 
”Är man myndig ska man försörja sig och kunna skaffa egen bostad.”

Exakt vad ska man skämmas för när man nyss startat sitt vuxna liv? Att man blivit född? Att man lärt sig konsumera? När köpcentrum är det finaste de vuxna ger till barnen, istället för studentbostäder, ska de då skämmas för att de blir shoppingszombies istället för studerande?
    Fler Bror duktig-kommentarer kommer nog i framtiden. Ska vi slå vad om att en del av moralkaks-spridarna borgat i banker, och därmed curlat för sina egna (ansvarslösa?) ungars bostad?

I Vallentuna har man inte tagit vara på ungdomen. Bland annat. Moderaterna har helt enkelt agerat egoistiskt. Och när nu skägget sitter fast i brevlådan, agerar alliansen då till förmån för unga? Nej.
”Kanske det Allmänna kan hjälpa till?” frågar vi från vänster.
    Naivt, blir då svaret. (Beteendet människan ägnat sig åt de senaste 30 000 åren kallas sällan naivt. Och tron på enbart marknadens frälsning betraktas märkligt sällan som fundamentalism eller barnslig övertro. Svaret där ligger väl i att en enögd övertro på ”ismer” alltid blir utopiska, oavsett var de kommer från... Men har människans egobeteende verkligen varit den framgångssaga vi tycks anse den vara, för djur, natur och oss själva? Hm? 
När vi och barnen står och betraktar en nerskitad värld från Top of the foodchain,
”- Varsågoda, här är arvet! plast är mer förekommande i haven än fisk”, blir vi stolta då? Vem är det som ska kallas naiv, egentligen?)

Dags att tänka om, samtliga inblandade. Ge stöd till marulken, den bostadslöse ungdomen, tomatplantan, pensionären, flyktingen eller svalan istället, då får fler det bättre (även du själv. Generositet har en förmåga att smitta, nämligen).   
   För om bara de starka ska få frihet att finnas, ja, då vet vi hur det går.
Det blir inget kul att vara ung.
Eller fisk.P.S  Att 40- och 50-talister blev vinstlottdragare när det gäller bostäder, pga av socialdemokratisk bostads- och fördelningspolitik måste ingen skämmas för (om någon trodde det) . Men kanske klädsamt sända en tacksam tanke? D.S
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar