lördag 23 januari 2016

Konsten att göra ingenting utan att bli upptäckt

Konsten att göra ingenting utan att bli upptäckt, är det många som praktiserat. I skolan fanns det många sätt. Att ställa en fråga man visste att läraren ville ha, så hen malde på om sitt älsklingsämne medan man själv ritade. Eller hemma, där dammsugaren sattes på några minuter utan användning, för att föräldrarna skulle tro att man städat sitt rum.
Men visst uteblivet arbete syns tydligt. Det får vi erfara i den här kommunen.

Tid, personal och pengar läggs på att utreda behov, utan att veta hur länge man ska utreda. Man säger sig "föra diskussioner" med närings- och föreningsliv, men verkstadsarbetet uteblir. Det är inte en ansvarsfull förvaltning av skattepengar. 
(Att spara på sina egna partiers pengar vill man däremot, så man låter kommunens pressavdelning arbeta med pressreleasen när egna partiledare kommer på besök. Det ska vi komma ihåg till 1:a maj.)

Att kommunala skolor inte har en skolportal kan verka som en obetydlig detalj, men är en signal att Vallentuna sackat efter. Man konkurrerar inte på samma villkor som de fria skolorna, inte heller gentemot andra kommuner. Detsamma gäller kommunens ambitioner vad gäller miljö, nybyggnationer och framtidsvision.

Alliansen arbetar däremot hårt på att få det att se ut som att man jobbar - dammsugaren låter, alltså. Men vi är några som kritiskt drar fingret i dammet och blir smutsiga av både damm och spindelväv som ligger kvar och skräpar. 

En bild togs i december 2014 på det nya kommunfullmäktige. Den lades nyss ut på hemsidan och kännetecknar därmed hur kommunen tar hand om aktualiteter. Det är faktiskt ingen slump eller särskild otur som gör att man hittar Vallentuna längst ner på olika listor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar