tisdag 19 januari 2016

Ja! Granska makten!

Massmedia ska granska makten, det är viktigt. Just nu är DN: s sikte tydligt inställt på att krossa den socialdemokratiska folkrörelsen, inte bara den person som begått eventuella fel (med den logiken hade Calle Bildt gjort sig skyldig till moderaternas nedläggning många gånger om). Jag tror inte att vi utvecklas bäst genom att tillskriva partier egenskaper som snarare är allmänt mänskliga än partibundna om det inte i ett särskilt fall är motiverat. Är det det nu?
    Den rödgröna regeringen saknar helt klart en lika stark megafon som DN:s ägande och styrande intressen har. Den som saknar megafon verkar då dessutom helt sakna stöd

I valet 2014 valde svenska folket satsningar på skola, miljö och bostäder (nej, det var inte NATO eller att skapa låglönesektorer vanligt folk pratade om i valstugan).
    Vi har väntat på när (inte om) DN skulle se chansen till en förtroendekris för tänk om folk hinner upptäcka att den nya regeringen kanske ändå lyckats göra bra saker, på kort tid? Då är det lite bråttom om man vill sänka credebiliteten hos socialdemokratin.

-       Pensionärerna får mer i plånboken
-       Miljöfrågorna får fokus – det ger unga hopp
-       Man återtar en position i världspolitiken för att där driva de viktiga fredsprocesser som vi alla är så beroende av.
-        Skolan får vad den faktiskt behöver (inte bara administrativt tjafs).

Jag läser både ETC och DN. Är jag masochist? Bägge bladen tycker överlag att sossar är korrupta betonghäckar (inte bara just nu). Men oavsett mitt partival, är jag inte övertygad om att det är just inom socialdemokratin som betonghäckeri frodas mest. Se bara hur politiken skötts i min egen kommun. Nej, granska på bara, det behövs. Och att facken ägnar sig åt fallskärmar är helt åt skogen - det är ju förtroendeuppdrag det handlar om!
    Men hur ska någon alls våga engagera sig i demokratin, när DN cementerar åsikten att det i politiskt engagemang ingår korruption, att alla är köpta svin? Det är en rejäl fördom med modifikation (vissa tackar t.o.m nej till kommunstyrelsens julbord). 
     Att sko sig själv kunde rike Fredrik. Han tjänade bra på sina skattesänkningar för egen del. Men reda ut röran han därmed ställt till med, kunde han inte. Han var nog glad att få smita ut bakvägen från det SD-samarbete hans efterträdare nu måste ta ställning till.
  Är det inte dags att folket börjar fundera över hur Sveriges roll i den så överskuggande fredsfrågan skulle se ut med SD i regeringen? Det SD vars bästisar är Netanayauh och Putin, halvgalna nationalister, som osäkrar världen. 

Min man får nog förresten se sig om efter en ny korsordsleverantör. 
Jag är färdigspäkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar